Căutare deputați în Parlamentul European
Verificați lista deputaților activi și foștilor deputați în Parlamentul European sau căutați un deputat pe baza mai multor criterii.
Puteți contacta Parlamentul European prin intermediul Unității pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP), care vă va oferi un răspuns la întrebările dumneavoastră legate de Parlament, precum și de pozițiile și activitățile, organizarea și normele, competențele și procedurile acestuia.
Verificați lista deputaților activi și foștilor deputați în Parlamentul European sau căutați un deputat pe baza mai multor criterii.
Orice cetățean al Uniunii Europene are dreptul să adreseze o petiție Parlamentului European. Procesul de petiționare garantează că vocea cetățenilor europeni se face auzită și că drepturile lor sunt respectate în mod corespunzător.
Vizitați centrul democrației europene și descoperiți cum funcționează acesta în practică. Aflați cum să vă planificați vizita în unul dintre cele trei locuri de desfășurare a activității Parlamentului European: Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg.
Căutați un loc de muncă la Parlamentul European? Aici găsiți link-uri utile privind carierele profesionale în instituțiile și agențiile UE. Aflați toate informațiile despre procedurile de recrutare pe site-ul Oficiului European pentru Selecția Personalului (EPSO).
Toți cetățenii UE dispun de dreptul de acces la documentele Parlamentului European, Consiliului și Comisiei. Un Registru electronic al documentelor, creat de PE, oferă acces direct la majoritatea documentelor Parlamentului European, prin intermediul unui formular de căutare.
Explorați baza de date a Parlamentului European, pentru a monitoriza procesul decizional din UE, dosarele de procedură și funcțiile de căutare.
Aveți întrebări despre UE? Site-ul „Europa ta” vă oferă informații, ajutor și sfaturi legate de drepturile cetățenilor UE, mai ales în următoarele domenii: călătorii, sănătate, educație și afaceri.
Solvit oferă informații și asistență în cazurile în care cetățenii sau întreprinderile din UE întâmpină obstacole în altă țară, cum ar fi norme inechitabile sau decizii și exigențe birocratice discriminatorii.
Parlamentul European dispune de câte un birou de legătură în fiecare stat membru. Ce înseamnă acest lucru în practică?
Webmasterul este responsabil de buna funcţionare a site-ului Parlamentului European şi de prezentarea corectă a paginilor sale, precum şi de dezvoltarea sa ulterioară. Comentariile privind site-ul şi orice alte sugestii din partea dumneavoastră privind îmbunătăţirea facilităţii de utilizare sunt binevenite.
Aveţi la dispoziţie o adresă electronică pentru a ne putea informa cu privire la eventualele dificultăţi tehnice.
Subiectele abordate trebuie să fie legate de funcţionarea tehnică sau de prezentarea site-ului – legături nefuncţionale, informaţii inexacte, erori lingvistice, date lipsă, mesaje de eroare şi probleme legate de accesarea site-ului.
Veţi primi un răspuns prin e-mail, în cel mai scurt timp posibil.